lördag 4 oktober 2008

Vänstern

Det konstiga med människor många människor från den röda sidan är att dom tycker att företagande är förkastligt. Kapitalism är fult man får inte tjäna pengar på någon annans arbete. Men vad är alternativet? skall alla arbeta offentligt? Sverige var i mitten av 1800 talet ett av dom allra fattigaste länderna på jorden. Idag är vi ett av världens rikaste länder(trots att vi halkar efter i välståndsligan hela tiden). Hur skapades detta välstånd, jo genom hårt arbete. Vi har haft driftiga människor som skapat och uppfunnit och gett andra människor möjlighet att få ett arbete. Det har inte staten fixat. När man skriker efter fler arbeten åt människor så är det inte våra politiker som kan fixa det. Det dom kan ordna är bra villkor för alla som vill och orkar driva företag så att dom har möjligheter att anställa folk. Det planekonomiska alternativet ledde ju inte till välstånd för andra än partipamparna.

1 kommentar:

mathund sa...

ja inte är det då någon ifrån högern som skapat välståndet. Det var en socialdemokrat som utformade det "sociala skyddsnätet" för typ 70 år sedan eller något liknande men han var då inte blå. För nog har väl det sociala skyddsnätet dragit sitt strå till stacken av välfärd. Förresten så har vi väl bara haft två "blåa" regeringar sedan 1939 (fakta) så jag tror inte att vänster blocket har varit helt värdelös för utvecklingen. Sedan så var det enda Bildt regeringen lyckades med var att sälja våra statliga företag men ändå sabba statskassan så hur dåligt vänsterblocket är undrar jag då :P
Kanske så att Vänsterpartiet hatar egenföretagare men inte vänsterblocket ty vänsterblocket och Vänsterpartiet är icket samma sak.

// Mathund.Blogg.Se