torsdag 23 oktober 2008

Piratjägarlagen

Denna lag ger privata aktörer möjlighet att begära ut information från internetoperatörerna om enskilda ip-nummer som skall ha använts för olaglig fildelning. Fredrik Reinfeldt lovade innan valet att inte jaga en hel ungdomsgeneration, det är precis vad detta lagförslag ger möjlighet till. Så antingen ljuger Fredrik Reinfeldt hela folket i ansiktet eller så har han ingen aning vad som beslutas. Regeringen ljuger och påstår att ett EU-direktiv tvingar sverige att genomföra denna lag men så är inte fallet. Lagen är istället ett beställningsverk från mediamaffian och regeringen sväljer allt glatt med hull och hår. Detta visar vilka våra politiker sätter i första hand, inte sina väljare utan privata företag. Det går inte att via ip nummer fastställa vem som laddat ner en fil, allt det säger är via vilken internetuppkoplling det gjorts. När jag gör en sökning i mitt hemkvarter så finns det många trådlösa nätverk och inte ens hälften är krypterade. Om detta beror på slarv eller okunskap vet jag inte, men det kan få till följd att människorna bakom dessa nätverk blir anklagade av mediamaffian för att ha fildelat. Det blir som i USA, man får ett ultimatum betala x tusen kronor och erkänn eller vi tar dig till domstol med en dyr rättegång som följd. Mediamaffian har gått om pengar och kan driva dessa mål utan större risk men det kan innebära ekonomisk ruin för den enskilde. Detta lagförslag är en skam för sverige, det är inte rättsäkert och visar var regeringens sympatier ligger. Jag har som jag skrivit tidigare tvekat mycket på moderaterna som varit "mitt" parti länge, men nu kan jag inte längre stå bakom alla idiotiska förslag som regeringen spottar ur genom att visa min sympati för moderatera och dom kommer inte att få någon mer röst av mig i något val. Tack och adjö!

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

mathund sa...

inte konstigt om man har Moderaterna som "sitt" parti att man blir besviken. Dom har givetvis uppfyllt mer än hälften av vallöftena men vad var det dom lovade egentligen? Inte var det då mycket som var bra. Jag hade gillat sänktskatter -biten men inte till det priset som alla skattebetalare (alltså inte jag, men snart) fått betala. En annan stor anledning till att många nog känner sig besviken är nog att det är en "allians" som sitter i en regeringen. Ett parti kan inte, även om det är störst i "alliansen" får bestämma någonting själva, hur mycket dom än vill det. En teori som säkert många kommit på innan mig men som jag ofta brukar tala om är "det finns ingen politik alla tjänar på, bara en ingen förlorar på" men en sådan politik bedriver inte Moderaterna. Dock inte heller "mitt" parti men det är då väldans mycket närmare. Men detta är en diskussion som kan fortsätta för evigt och jag har inte rätt, ej heller du eller någon annan, det är ju upp till var och en hur man vill förvalta sitt liv här i Sverige.

//15 årig politiker (SSU) =)
mathund.blogg.se (obs! ingen politisk blogg och kommer aldrig bli, däremot så finns det jävligt roliga historier på den:)

Anonym sa...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客